Risipitorii de viata

Atentie. Atentie la viata din noi si atentie la viata din jurul nostru. Va propun doua exercitii simple, atat de simple incat nu trebuie sa faceti nimic, chiar nimic.

Haideti sa ne permitem o secunda de liniste completa. O secunda fara caruselul zilnic, halucinant, al taskurilor, joburilor, familiei, prietenilor sau neprietenilor, a cheltuililor sau castigurilor, fara ora la care trebuie sa ne vedem cu clientii sau la care trebuie sa mergem la atat de importantul coafor… O secunda in care intreaga viata noastra, asa cum o stim si asa cum ne-am format-o sau ne-au format-o altii – inceteaza. Inceteaza complet. Complet. Complet… Imi aud inima, imi simt mainile, picioarele, corpul, de care uit aproape intreaga zi, mi se pare minunat ca isi mentine singur temperatura la 30 si ceva de grade… Se pare ca traiesc, si atat….

Ha! E grozava secunda asta de liniste, nu-i asa? O secunda in lungime dar cine stie cat de lata si cat de adanca a fost (ca sa-l citam pe Ghandi). Acesta a fost exercitiul unu. Pentru rezultate optime, trebuie practicat toata viata, cate o secunda pe zi,  va doresc succes.

Al doilea exercitiu este pentru viata din jurul nostru. Dar acum imi dau seama ca ar fi de ajuns daca l-am practica pe primul cu seriozitate… Atentia e una singura, cel mai la indemana instrument al cunoasterii lumii suntem noi insine si cea mai vizibila parte a noastra este corpul, care e o minune VIE. Daca ne dam seama pana la capat de minunea asta, cu siguranta o vom aprecia si pe cea din jurul nostru. Sa incepem asadar cu secunda de liniste din noi si poate ca vom ajunge la a intelege ceva din viata care ni se intampla si care se intampla in jurul nostru.

Poate  ca cel care i-a abandonat la buncarul de gunoi ar fi trebuit sa stie ca un pui care nu a supt deloc are sanse minime sa traiasca. In secunda lui de atentie a zilei aceleia, ar fi sunat pe cineva sa intrebe ce sa faca….

Daca suntem vii cu adevarat, o dovedim fiind atenti la viata din noi si la viata de langa noi. Nici unul din cei 9 pui nu a supravietuit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: